En   Ro
 
 
Experienta
Cozmaciuc, Puiu & Oprea (“CPO”) este angajata in mod consecvent intr-o varietate de tranzactii complexe, de inalt profil. Noi oferim servicii juridice de afaceri complete companiilor nationale si multinationale, chiar daca sunt sau nu prezente ori detin experienta pe piata din Romania.

Clientii nostri variaza de la mici afaceri de start-up pana la mari companii multinationale, institutii de credit, institutii de credit non-bancare, companii specializate in proprietati imobiliare, chiriasi si multi alti jucatori importanti pe piata.

Acordam consultanta furnizorilor si consumatorilor din domeniul financiar-bancar, precum si intermediarilor acestora (ex. aranjori, agenti locali sau agenti de garantii).

Expertiza noastra se localizeaza in principal in domenii ca cel financiar-bancar, proprietati imobiliare si constructii, precum si in dreptul comercial.

Suntem orientati spre furnizarea unei expertize de profunzime, extrem de specializate in ceea ce priveste domeniile de practica si sectoarele de afaceri in care activam.
Cozmaciuc, Puiu & Oprea s-a concentrat intotdeauna pe furnizarea de servicii corecte si eficiente clientilor sai.
Poza Mihail Puiu
Finantari Structurate
• Structurarea unei finantari locale in valoare de 30 mil USD pentru achizitionarea si prelucrarea petrolului de catre o rafinarie importanta din Romania.
• Proiectarea si negocierea documentatiei contractuale (documentele de finantare si cele de garantie) pentru asigurarea pre-finantarii unor societati de leasing.
Poza Cezar Cozmaciuc
Credite Sindicalizate
• Negocierea documentatiei contractuale pentru o facilitate de credit sindicalizat in valoare de 50 mil USD pentru unul dintre liderii afacerilor de hypermarket din Europa Centrala si de Est.
• Revizuirea si negocierea documentatiei contractuale pentru o finantare corporativa in valoare de 200 mil Euro pentru un jucator important de pe piata de telecomunicatii din Romania.

Managementul lichiditatilor
• Organizarea si administrarea procesului de analiza diagnostic juridic (legal due diligence) pentru o banca importanta din Romania.
Finantari Corporative
• Elaborarea si negocierea unei tranzactii de cash pooling – domestic notional pooling si pregatirea documentatiei contractuale pentru cel mai mare importator si dealer al unor marci auto de renume din Romania.
• Elaborarea unei scheme de colectare a fondurilor menita sa protejeze creantele cesionate in favoarea creditorului - una dintre primele 3 banci din Romania, de orice pretentii ale tertilor creditori cu rang superior de urmarire, inclusiv a statului.

Finantari Corporative
• Structurarea si elaborarea documentatiei contractuale pentru o finantare de 17.5 mil Euro necesara infiintarii unui lant comercial de distributie retail.
• Proiectarea si negocierea documentatiei contractuale (documente de finantare si documente de garantie) pentru refinantarea unui proiect rezidential in valoare de 40 mil Euro al unui dezvoltator de proprietati imobiliare din Europa Centrala si de Est.

Management Juridic
• Reorganizarea serviciilor juridice pentru institutii bancare din Romania (reorganizarea serviciilor si procedurilor juridice interne).

Finantarea Proiectelor
• Negocierea documentatiei contractuale privind finantarea unui proiect rezidential in valoare de 85 mil Euro pentru un dezvoltator de proprietati imobiliare din Europa Centrala si de Est.
• Elaborarea si negocierea documentatiei contractuale (i.e. contract de administrare a proiectului, administrare si control al costurilor, finantarea proiectului si alte documente aferente) pentru finantarea unui proiect rezidential in valoare de 100 mil Euro pentru un dezvoltator de proprietati imobiliare din Romania.

Servicii Generale de Consultanta
Poza Mihail-Etienne Oprea
• Proceduri juridice pentru recuperarea unor creante in valoare de 12 mil Euro pentru o institutie de credit olandeza, membra a unui grup financiar international important.
• Elaborarea si negocierea contractelor de inchiriere pentru mai multe mall-uri comerciale situate in partea de Est a Romaniei.
Finantarea Achizitiilor de Proprietati Imobiliare
• Proiectarea si negocierea documentatiei contractuale pentru achizitia unui drept/titlu de proprietate imobiliara in valoare de 12 mil Euro pentru un investitor privat important.
* Nota de subsol: Incepand cu ianuarie 2005, potrivit
Statutului profesiei de avocat, numele clientilor nu pot fi facute publice.